Kako prepoznati distributera koji brine o potrošaču?

Ako na benzinskoj postaji vidite cisternu koja je priključena  a vi sa svojim automobilom dolazite i nemate zabranu točenja dizelskog goriva najozbiljnija je preporuka da nastavite put do slijedeće benzinske postaje.

U slučaju da su agregati za dizelska goriva zaustavljeni, distributer očito zna za mogućnost taloga na dnu te bar na taj način pokušava zaštititi potrošača.

Zašto?

Mulj sa dna podzemnog spremnika za dizel na benzinskoj postaji prilikom otvaranja i čišćenja

Mulj sa dna podzemnog spremnika za dizel na benzinskoj postaji prilikom otvaranja i čišćenja

Kada je priključena cisterna sa dizelskim gorivom koje je manje zapaljivo, benzinska postaja ostaje otvorena za kupce.

Ali gorivo koje se istače u podzemni spremnik iz cisterne diže na površinu svu prisutnu vodu i čestice koje su na dnu spremnika. Uključivanjem „pištolja“ kojim ulijevamo gorivo u spremnik svojeg automobila povlačimo i tu masu nečistoća.

Kada se na benzinskoj postaji stalno dopušta istovremeno punjenje i pražnjenje spremnika a na dnu spremnika postoji vodeni mulj sa česticama korozije i mikroorganizmima, dok radi agregat i naš automobil se puni, sve nečistoće putuju cijelim sustavom i velik dio mikroorganizama se lijepi za sve unutarnje površine sustava benzinske postaje kojim prolaze. Na taj se način stvara biofilm – sluzave nakupine zalijepljene na stjenke cjevovoda i spremnika.