uljeAutomobilski motori kao i tehnologije sustava goriva ubrzano se razvijaju jer su proizvođači vođeni željom za poboljšanjem karakteristika motora kao i za efikasnošću rada ali i da se smanje štetne emisije u zrak. Globalni pritisak na opskrbu gorivom vezan je i za potragom za izvorima energije koji nisu štetni za okoliš „environmentally friendly“  pa biodizel postaje sve više uobičajen u lancu proizvodnje i opskrbe goriva.

Sada su, zbog vrlo napredne tehnologije posebno dizelski motori vrlo osjetljivi i na najmanja onečišćenja a sastav goriva koji uključuje i biodizel  znači da je gorivo mnogo više sklono kvarenju u čemu primarnu ulogu imaju mikroorganizmi (bakterije, gljivice, plijesni). Tako gorivo postaje kontaminirano što na kraju cijelog lanca proizvodnje i distribucije može imati nesagledive štetne posljedice za korisnike goriva. Iako je gorivo zadovoljava sve specifikacijske kemijske i fizikalne zahtjeve, nečistoća sustava koji uključuje mikrobiologiju uzrok je da gorivo ipak nema zahtijevanu kvalitetu.

mikroskop

 

Mikroorganizmi sudjeluju i u procesima biokorozije u spremnicima sa dizelskim gorivom a u sustavima gdje su prisutne mješavine benzina i etanola, ako je prisutna voda, mikroorganizmi koji proizvode kiseline također ubrzavaju koroziju.

 

 

Da mikroorganizmi mogu preživjeti svuda pa i u gorivu pokazuje i primjer:

slika-slajd